Agafar el Berca, Esport Nadalenc d'Alt Risc

Acabarem 2010, uns 365 dies plens de desgavell al nostre poble, analitzant les columnes polítiques del Berca de Gener, que ja ha arribat a les nostres cases.

Per a ficar en antecedents al lector, fem un anàlisi ràpid i resumit del contingut columnari d'aquest any 2010:
PP: Jo mole.
PSOE: En Emili molavem més.
PP: Este Zapatero nos lleva a la ruina, Catalaniste!
PSOE: CorruuuuuuuuuuuuuuuuuuPPtes!
EU: Hola? 
PP: Som els amos d'Interné, tanquem blogs, juas juas juas.
PSOE: El PSOE mola més.
PP: Franchisco Camps, lo Gran Presidente del·la Ché-neralitat...
EU: Em podrieu fer cas? 
PSOE: Taxa, fem, Noooooooooooooooo!
PP: Les faraòniques obres del mercat i això del foradar...
PSOE: Va ser idea nostra, però ara caca. 
...
Bé, després d'aquest tortuós resum (amb certes dramatitzacions que espere permesses) ens centrem en el meravellós Berca Gener 2011. Continua l'utilització partidista del butlletí d'informació local per part dels "populares". Continua la Guerra del "Jo-Mole-Més". El PP desatao amb la seua xerrameca justificant la seua gestió. Oblidem-nos del contingut i centrem-nos amb allò de "justificar", perquè ja se sap, cosa mala s'haurà fet, sinó a que tanta necessitat de justificar, no?

El PSOE (PSCV) continua en la línia que va prendre ja fa temps, amb una oposició poc intel·ligent i exageradament bel·ligerant, com si  fer d'oposició fóra sinònim de cridar l'atenció. Ressuciten la polèmica de la taxa de fem, influïts tal volta pel nou front obert entre els alcaldes de Guadassuar (PP) i d'Alcúdia (PSOE). La sorpresa del Berca-Gener, oh!, la tenim amb una foto mida carnet i un nom: per fi tenen candidat, en aquest cas una candidata jove, la primera dona que optarà a l'alcaldia d'Algemesí. Estarem pendents d'ella, així com de les reaccions entre les files socialistes després de la seua victòria interna. Ja s'han sentit veus que criden a abandonar el vaixell foradat abans que l'aigua els arribe al coll...

Arribem a EU. Conseqüents amb la seua ideologia i programa, és, sense dubte, la columna més digna de tot el Berca, si exceptuem els seus viatges còsmico-ideològics sobre vells mòmies. Però també es diu que aquesta extrema fidelitat a unes sigles i un pensament els passarà factura al maig després del menyspreu cap al projecte de Més Algemesí. Destacar també que per fi a Ca EU pareix que han descobert que es pot fer campanya pel Facebook.

I com no podia ser d'altra manera, a la dreta de la fulla dreta, tenim al senyor Pedrassa, encara que hi ha dubtes massa obvis sobre l'autoria de la columna. Veus de desànim s'han escoltat a tots els carrers del poble, lamentant-se del nou viratge columnari que podria significar la pèrdua definitiva de la secció d'humor més assenyalada del Berca. Altre esdeveniment anual a destacar: Pedrassa s'ha allunyat del PSD, maniobra lloable després de l'Afer de Blasco amb les ONG's. Ara es presenta com a "Candidatura Independent". Ja es vorà si el PP després de les eleccions de maig li torna a regalar una regidoria com a premi per la seua "independència".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada